Diş Beyazlatma Nedir? Bleaching Nedir?

Diş beyazlatma nedir sorusu en kısa tanımıyla dişin dış yüzeyindeki minenin özel jeller yardımıyla beyazlatılması işlemidir. Dişlerinin renk tonları nedeniyle estetik kaygılara sahip olan kişiler için planlanan bu uygulamalar belirli bir süre kalıcı diş beyazlatma etkisi oluşturur. Bu sayede kişinin estetik görünümü belirli oranda düzenlenebilir ve öz güven tazelenebilir. Bleaching uygulaması ise diş hekimi kontrolünde yapılan profesyonel ofis tipi diş beyazlatma işlemidir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Diş Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalı?

Hekim tarafından kişinin beklentilerine uygun olarak ofis tipi, ev tipi ve tek diş beyazlatma olarak üç farklı yöntem uygulanabilir. Diş beyazlatmak için ne yapılmalı sorusunun cevabı ise bu alternatif yöntemlerden oluşmaktadır. Dişlerinizin rengi konusundaki çözüm önerileri için diş hekiminize başvurabilirsiniz.

Bleaching Yöntemi

En profesyonel, en hızlı ve en uzun soluklu çözüm üreten beyazlatma yöntemi bleaching uygulamasıdır. Ofis tipi, en hızlı diş beyazlatma yöntemi olarak ön plana çıkar ve tek bir tedavi seansı sonucunda anında kendini gösterir. Bleaching, hekim gözetiminde beyazlatıcı jeller aktive edilerek yapıldığından en çabuk etki gösteren beyazlatma uygulamasıdır.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemi

Ev tipi uygulamalar ise diş beyazlatma evde nasıl yapılır sorusunun cevabı olan profesyonel işlemlerdir. Bu kapsamda yapılan ağartma işlemi kademeli olarak günlere yayılır ve zaman içerisinde etkisini gösterir.

Tek Diş Beyazlatma Yöntemi

Tek diş ağartma uygulamaları ise renklenme gözlenen kanal tedavili dişlerin estetik görünümlerini düzenlemek amacıyla ilgili dişin iç yüzeyinde uygulanan tedavilerdir.

Beyazlatma İşlemleri Kimler ve Hangi Dişler için Uygundur?

Dişlerinin genel renk tonu konusunda kaygı yaşayan 18 yaşını geçmiş, sağlıklı olan ve mevcut diş hassasiyeti bulunmayan her bireyin gülüş profilindeki dişleri tedavi için uygundur. Bunun yanı sıra, kanal tedavisi başarılı olan herhangi bir enfeksiyon belirtisi göstermeyen dişlerde de diş içi beyazlatma uygulamaları planlanabilir.

Bleaching Nasıl Yapılır?

Lazerle beyazlatma olarak da bilinen bleaching işlemi klinik ortamında yapılır. Bleaching uygulaması yapılırken diş etleri işlemden etkilenmemesi için izole edilir. Ardından dişler üzerine beyazlatıcı jel uygulanır ve uv ışını ya da lazer yardımıyla aktive edilir. Ortalama yarım saat süren bir seansın sonunda belirgin renk değişikliği gözlense de ihtiyaç duyulması durumunda birden çok seans planlaması da yapılabilir. Yapılan seanslar ev tipi beyazlatma uygulamalarıyla da desteklenebilir.

Evde Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Ev tipi uygulamalarda öncelikle kişinin ağız içerisinden ölçü alınır. Sonrasında bu ölçü üzerinden kişiye özel plaklar oluşturulur. Hasta ev ortamında plak içerisine hekimin önerdiği dozda beyazlatma jeli uygulayarak plağı günde 4-6 saat olacak şekilde kullanır ve tedavi kontrollü bir şekilde etki gösterir. Kişinin beklentilerine uygun renk tonuna ya da dişin renk açılma kapasitesindeki sınıra ulaşıldığında tedavi tamamlanır. Bu uygulama kişinin beklentisine ve diş yüzeyindeki renklenmeye bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte ortalama 10-15 gün sürer. Tek diş beyazlaştırma uygulamasında ise kanal tedavili dişin üzerindeki dolgu kaldırılarak dişin iç yüzeyine ulaşılır. Bölgeye beyazlatma jeli uygulanır ve üzeri geçici dolguyla kapatılarak bekleme sürecine geçilir. Beyazlama etkisi 3 gün aralıklarla diş hekimi tarafından kontrol edilir. İstenilen sonuç oluştuğunda beyazlatıcı jel dişin içerisinden uzaklaştırılarak yeni bir kalıcı dolgu uygulanmasıyla tedavi tamamlanır.

Diş Beyazlatma & Bleaching Fiyatı 2025

Diş beyazlatma ne kadar sorusunun cevabı çeşitli etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Beyazlatma ücretlerinin belirlenmesinde etkili olan bu faktörler yapılan uygulamanın tipi, uygulama yapılan seans sayısı, tek diş beyazlatma uygulamaları için ise uygulama yapılacak diş sayısı olarak sıralanabilir. Bleaching ve diğer yöntemlerin fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz. Web sitemizde yer alan iletişim sayfamızdan İstanbul/Maltepe’ deki muayenehanemizin iletişim bilgilerine erişebilirsiniz.

Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyazlatma işlemleri sonrasında birkaç gün minimal düzeyde hassasiyet gelişmesi normal bir durumdur. Lakin bu hassasiyet ortalama iki gün içerisinde kendiliğinden ortadan kalkar. Tedavi sonrasında diş beyazlatanlar için özellikle dikkat edilmesi gereken konu ise ilgili dişlerin tedaviyi takip eden ilk iki hafta renk pigmentlerinin tutulumuna açık olmasıdır. Diş beyazlatmadan sonra ne yenir sorusunun cevabı ise tedavi görenler için merak konusu olmaktadır. Tedavinin uzun ömürlü etki gösterebilmesi için bu süreçte yoğun renk pigmentine sahip çay, kahve, salça, sigara gibi ürünlerin tüketiminden olabildiğince kaçınılmalıdır. Sonraki süreçte ise bu gıdaların tüketiminden hemen sonra ağzın su ile çalkalanması pigmentlerin tutulumunu minimuma indirebileceğinden tedavinin ömrünü artırmada yardımcı olabilir.

Tedavi Hakkında Diğer Merak Edilenler

Dişleri beyazlatmak sağlıklı mı?

Beyazlatma işlemleri hekim tarafından kontrollü olarak uygulandığında zararlı bir etkiye neden olmadan güvenle uygulanabilir. Dişlerin renk tonunda değişim yaratan bu uygulamalar birçok kişi için tavsiye edilen yöntemler arasındadır.

Diş taşı temizliği dişi beyazlatır mı?

Diş taşı temizliği, diş yüzeyinde oluşan plak, tartar ve bunlara bağlı renklenmeleri ortadan kaldırır. Uygulama sonrasında dişlerin ana renginde değişiklik meydana gelmez. Fakat, renk tonunun daha koyu algılanmasına neden olan etkenler uzaklaştırılır. Bunun sonucunda, dişler daha parlak ve beyaz gözükebilir. Dişlerinin renk tonu olarak beyazlamasını tercih eden hastalar için uygun olan uygulama ise, diş beyazlatmadır. Dişler üzerindeki plak ve tartarın temizlenmesini sağlayan uygulama için diş taşı temizliği sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Diş beyazlatma ne kadar kalıcı?

Beyazlatma işlemleri pigmentleri kalıcı olarak uzaklaştırsa da bölgeye yeni bir pigment göçünün meydana gelmesini engelleyemez. Bu nedenle renklendirici etkiye sahip gıdaların tüketim sıklığına bağlı olarak zaman içerisinde etkinliği azalabilir.

Dişlerimizi beyazlatmak için ne yapabiliriz?

Dişlerin renklerinin ağartılması için profesyonel uygulamalar ya da çeşitli diş restorasyonları planlanabilir. Bunun yanı sıra ağız hijyeninin düzenli bir şekilde sağlanması da dişlerinizin renklenmesini önleyecektir. Ayrıca rutin diş taşı temizliğinin yaptırılması dişlerin lekelenmesinin önüne geçecektir. Bu bakım uygulamaları ve profesyonel çözümler dişlerinizin beyaz görüntüsünü korumasına yardımcı olmaktadır.

Bu web sitesindeki bilgiler tıp literatüründen alınmıştır ve sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle tanı ve tedavi amacı taşımaz. Tanı ve tedaviniz için ilgili bir uzmanla görüşmeniz gerekmektedir.