Sinus Lifting Nedir?

Sinus lifting nedir sorusu kısaca çene kemiğine komşu sinüsün alt duvarının yukarı alınması şeklinde cevaplanabilir. Halk arasında sinüs kaldırma veya sinüs yükseltme ameliyatı olarak da bilinmektedir. Sinüs yükseltme, kemik erimesi sonucunda kaybedilen kemik yüksekliğinin geri kazanılması amacıyla yapılır. Bölgede kemik erimesi gelişmesinin ana nedeni ise üst çenenin arka bölgesindeki dişlerin kaybedilmesine bağlı olarak sinüs boşluğunun aşağı doğru sarkmasıdır.

Sinus Lifting Ameliyatı Kime ve Neden Yapılır?

Sinus lifting, üst çene arka bölgede diş implantı tedavisine ihtiyaç duyan kişiler için uygundur. İmplant diş uygulaması için yeterli kemik yüksekliğinin mevcut olmaması durumunda sinüs kaldırma ameliyatı uygulanabilir. Bu uygulamayla birlikte kemik dokusu, gelecekte uygulanacak implantın stabilizasyonunu sağlamak için uygun hale getirilebilir. İmplant diş ve sinüs yükseltme operasyonları koşulların uygun olduğu durumlarda aynı seans içerisinde de uygulanabilir. İmplantlar hakkında daha fazla bilgi almak için implant diş sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sinus Lifting Nasıl Yapılır?

Tedavi; kapalı ve açık sinus lifting olmak üzere iki farklı yöntemle uygulanabilir. Her iki durumda da tedaviye bölgenin uyuşturulmasıyla başlanır. Anestezi sonrasında kapalı veya açık sinus lift yöntemine bağlı olarak ihtiyaç duyulan doku düzenlemeleri yapılır. Sonrasında sinüsü çevreleyen membrana ulaşılır. Membranın bir kısmı kemik yüzeyinden ayrılarak kemik tozu için yer açılır. Böylelikle, ihtiyaç duyulan oranda kemik tozu alana yerleştirilir. Son olarak, bölgeye özel bir membran uygulanır ve açılan yumuşak dokular dikişlerle kapatılarak tedavi tamamlanır.

Sinüs Kaldırma Yaptıranların Dikkat Etmesi Gerekenler

Sinüs yükseltme ameliyatı sonrası verilen ilaçlar doktor tavsiyesine uygun kullanılmalıdır. Böylelikle, iyileşme süreci ideal bir şekilde sağlanabilir . Bunun dışında, sinus lifting yaptıranlar sigara, alkol gibi iyileşmeyi baskılayıcı ürünlerin tüketiminden bir süre kaçınmalıdır. Tedavi sonrası oluşabilecek ağrı ve ödemi minimuma indirmek amacıyla ilk gün soğuk kompres uygulaması yapılabilir. Tedaviyi takip eden günlerde bir süre ağız ve burun bölgesinde basınç değişimine neden olabilecek tükürme, hapşırma, öksürme, sümkürme gibi aktivitelerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Sinus lifting yaptıranlar ayrıca, uçak yolculuğu, sualtı dalışı gibi yüksek basınç değişimine neden olabilecek durumlardan ilk 1 ay kaçınılmalıdır. Sinüs yükseltme ameliyatı günü iyileşme dokusu oluşabilmesi için bölgede diş fırçalaması yapılmamalıdır. Uygulamadan 24 saat sonra bölgenin hijyeninin sağlanabilmesi için rutin ağız bakımına hekimin önerisinde geri dönülmelidir.

Sinus Lifting Ameliyatı Fiyatı 2025

Sinus lifting fiyatları; uygulama yöntemi, ihtiyaç duyulan kemik tozu ve membran materyali miktarı gibi çeşitli kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. İhtiyaç duyduğunuz tedavinin detayları ve bu detaylara bağlı olarak belirlenecek fiyat hakkında daha detaylı bilgiye İstanbul’ un Maltepe ilçesinde bulunan Diş Hekimi Korhan Sayar muayenehanemize başvurarak ulaşabilirsiniz. Muayenehanemizle iletişime geçmek için web sitemizde yer alan iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sinus Yükseltme Ameliyatı Sonrası Olası Komplikasyonlar ve Merak Edilenler

Sinus yükseltme sonrası şişlik, ağrı, morarma gibi komplikasyonların meydana gelmesi normaldir. Çünkü, bu bir cerrahi ağız ve diş sağlığı operasyonudur. Operasyon sonrası dikkat edilmesi gereken hususlara özen gösterilmesi halinde ise bu durum kısa bir süre içerisinde ortadan kalkabilir. Sinüs kaldırma sonrası burun kanaması tedavi sonrası karşılaşılan bir diğer komplikasyondur. Bu kanamalar belirli bir düzeye kadar normal olarak kabul edilir ve iyileşmenin sağlanmasıyla birlikte ortadan kalkar.

Bu web sitesindeki bilgiler tıp literatüründen alınmıştır ve sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle tanı ve tedavi amacı taşımaz. Tanı ve tedaviniz için ilgili bir uzmanla görüşmeniz gerekmektedir.